Наръчник за вкусен уикенд

Нетърпението, с което отваряш кутиите на доставената храна, може почти да се сравни с вълнението, с което си отваряме подаръците за рождения ден.
Уикендът е особено приятно времево пространство, през което спокойно си позволяваме да бъдем по-непринудени, по-лекомислени и изобщо да правим всичко, което ни прави щастливи по един или друг начин. Това включва и начина, по който се храним, който се променя с настъпването на петък вечерта и правилата му или липсата на такива важат поне до неделя вечерта. Освен това през уикенда може да си позволим да пропуснем всички досадни битови рутинности, които са част от натоварената седмица и да се поглезим.


Ето няколко идеи от нас как кулинарно да си угодите през почивните дни с много минимални усилия – все пак ще се наложи да извършите движения с лъжица, нож и вилица (макар че и това не е съвсем задължително). По темата – как да си организирате хапването с BGmenu в почивните дни, като започваме с няколко предложения за закуска – типична по ирландски, хапване за шампиони, за феновете на печивата, изкушаващи сандвичи с grilled cheese или традиционен омлет.

Понеже казахме, че променяме правилата, ние е позволено да останем в леглото до по-късно. Вярно, че изпускаме закуската в класическия й вид, но пък можем да станем точно в този златен момент, в края на закуската и началото на обяда. А това ни позволява доста бохемски варианти за похапване – вкусна пица по автентична италианска рецепта, ястия от турската и арабската кухня или пък може да опитате езкотични индийски предложения.

Мързеливата уикенд вечер предлага разнообразни възможности, според твоя избор как да я прекараш. Ако си решил да поразчистиш списъка с филми за гледане и си заредил видео плеъра, то порция гореща, прясна паста, бурито или кесадия, или едни вкусани ребра с домашни сосове, ще са чудесна компания за почивката ти.

За празнуващите през уикенда ще им трябва силно хапване за преди или след партито. Невероятно много енергия за забавление през нощта и бързо възстановяване през деня ще ви даде купа рамен, бейгъл с риба тон или голяма кофа с крилца и стрипс.
Толкова вкусен уикенд ни очаква, че дори си мечтаем за поне две съботи, за да се поглезим кулинарно.