BGmenu за всеки Lakom

Двете компании за доставка на храна се обединяват

Водещата платформа за поръчка и доставка на храна BGmenu обяви сливането си с друга компания от бранша Lakom.bg. Партньорството между двете компании беше обявено официално на 31-ви август. С това се поставя началото на процесите по обединението на техните услуги.

С реализирането на тази сделка, групата HelloHungry, от която са част компаниите BGmenu и Lakom в България и Oliviera в Румъния, става най-голямата в бранша за региона, с 20 милиона лева прогнозирана стойност на брутните продажби за 2017 и 42 милиона лева за 2018 г.

По-добра услуга за клиентите на BGmenu и Lakom

За клиентите на двете онлайн платформи ще бъде предоставен по-голям избор на ресторанти и кухни, от които могат да поръчват любимото си хапване. Освен това ще имат възможност да се възползват от повече и по-големи отстъпки и промоции. Най-добрата новина за тях е, че поръчките ще идват с още по-бърза доставка. Допълнително удобство за потребителите е възможността да изберат най-удобния начин за тях за поръчка на храна – през уебсайта, през мобилните приложения за iOS и  Android, през чатбот във Facebook или по телефона.

“Стремежът на BGmenu, постоянно да подобрява своята услуга и да ставаме все по-добри за нашите потребители, логично доведе до обединяване на двете компании. Тази стъпка ще подобри осезаемо услугата, както за клиентите ни, така и за нашите партньори.”, каза Владимир Давчев, основател на BGmenu.

Водеща платформа за онлайн поръчка на храна

С новото партньорство двете компании затвърждават водещата си позиция за онлайн поръчка и доставка на храна на българския пазар. Амбициите и плановете за развитие включват повишаване на разнообразието и бързината на услугата и подобряване обслужването на клиенти.

Според основателя на Lakom.bg, Калин Калевски, партньорството с BGmenu разширява мрежата на ресторантите в платформата на Lakom и предоставя на клиентите технологично по-добра услуга, с повече канали за поръчка – уебсайт, приложение за смарт телефони, чатбот за Facebook и телефон, което гарантира по-бързата им обработка и доставка.

BGmenu и Lakom ще продължат да работят като две отделни платформи. В следващите месеци постепенно ще се осъществи фактическото обединение на техните функционалности.

„Щастливи сме, че като лидери на пазара, предлагаме най-иновативната услуга и най-бързата доставка за клиентите на BGmenu и Lakom. Нашата мисия е да им помагаме да хапват вкусно, лесно и бързо.” казва Владимир Давчев от BGmenu.