Bee Smart Technologies се бори за 1 милион долара! Уау!

Българската стартираща компания Bee Smart Technologies се конкурира в онлайн гласуване с 26 стартъпа от цял свят. Каузата?

30% от храната, която консумираме, зависи от пчелите, а те са напът да изчезнат. Ние можем да променим това!

giphyВсяка година 1/3 от пчелните популации умират, а без тяхното присъствие ще трябва да се разделим с продукти като кафето и бадемите. Цените на плодовете и зеленчуците най-вероятно ще станат непосилни и дори някои животни, като например кравите, ще бъдат застрашени от изчезване. Момчетата от Bee Smart са разработили специален софтуер, който позволява на пчеларите да следят състоянието на пчелите в кошера. Той сигнализира при наличие на проблем, за да могат да се вземат мерки за неговото отстраняване навреме.

В допълнение, информацията за състоянието на кошерите в целия свят ще се събира в единна база данни, чието анализиране ще има ключово значение за намирането на решение, което да се справи с високата смъртност сред пчелите.

BGmenu застава плътно зад техния проект, направи го и ти! Подкрепи ги тук до 13ти юни включително – https://www.theventure.com/bg/en/finalists/bee-smart-technologies

Научи повече за конкурса тук – www.theventure.com