5 бързи факта за бързото хранене!

Въпреки споровете дали е здравословно или не, бързото хранене придоби изключителна популярност, особено през последните години. Ежедневно, заведенията за бързо хранене се пълнят с най-различни хора без ограничения – млади, възрастни, мъже, жени деца…

Защо е така? Просто е. Днес, веригите за бързо хранене са лесно достъпни, доста евтини и спестяват време. И най-важното, храната става готова наистина много бързо.

бургер-картофки

Ето 5-те интересни факта, които подготвихме за бързото хранене:

  1. В момента има повече от 300 000 заведения за бързо хранене в САЩ и Американската индустрия за бързо хранане е най-голямата в света с почти 2 милиона служители.
  2. Пържените картофки са най-популярният вид бърза храна в Америка. Комбинацията от пържени картофи с хамбургери е продължение на манталитета „месо и картофи“, а то е било в основата на американската кухня още от 18-ти век.
  3. Изненадващо, не американците посещават тези вериги най-често, тъй като САЩ е едва на осмо място с 35% от хората, които твърдят, че ядат от вериги за бързо хранене веднъж седмично или повече.
  4. Чрез гласуване, Хонконг беше определен като топ град в света по консумация на бързо хранане с 61% от населението, което посещава веригите най-малко веднъж седмично.
  5. Производителите на автомобили започнаха да инсталират поставки за чаши през 1990г. заради популяризирането на заведения за бързо хранене “drive-thru”.

А сега разгледай нашите предложения за бързо хранене на BGmenu.com!