Тенденцията, наречена суши

Само една хапка суши може да се превърне в завладяващо пристрастяване за всеки, който опитва за първи път. Повярвай ни. Майсторите на суши винаги се стремят да направят всяка хапка превъзходна на цвят, вкус и цялостна презентация. Истината е, че приготвянето е изключително изкуство, което изисква години за усъвършенстване, но същевременно се превърна в голям хит последните няколко години… по света и у нас.

суши-офис

Приготвили сме ти няколко много любопитни факта за Японското суши, които се надяваме все още да не знаеш.

  • Всъщност, значението на думата „суши“ няма нищо общо с риба – по-скоро се отнася за ориза.
  • Според старите традиции, суши не се яде с пръчици, а с ръце.
  • Внимавай в подаването на хапка суши към друг човек с помощта на клечки – в Япония това символизира погребение.
  • Смесването на уасаби със соев сос със сигурност намаля неговата сила. В Япония това дори би обидило главния готвач.
  • Най-важният елемент при приготвянето на суши е ножа и той трябва да бъде изключително остър, но само по единия ръб, за да може рибата да е нарязана на максимално тънки парченца.
  • Първият Интернационален суши ден беше едва преди няколко години – на 18-ти юни 2009 г. Хората по света все още празнуват всяка година това феноменално Японско откритие.
  • Вече съществуват какви ли не вариации на суши – от торта, понички до бургери.

BGmenu може да ти сподели, че все повече и повече хора поръчват суши за вкъщи. Но защо да се ограничаваме дотам? Събери се с приятели някъде навън и тествайте различни суши сетове или изпрати суши подарък на любим човек – ей така без повод. Естествено, сушито е още по-вкусно когато е споделено, затова BGmenu ти разкрива последната нова тенденция – следобедно суши в офиса. Да, точно в онзи период между 15-17ч. когато отново огладняваш и само се чудиш какво да хапнеш. Ние вече пробвахме, ето го и резултата:

 

БОНУСЧЕ: Младшият готвач на суши прекарва почти 2 години в практика и учене как точно се приготвя ориза, както и грижите, които трябва да се полагат през различните сезони. Но това не е всичко. Още 3 допълнителни години са необходими, за да се добият правилните знания за приготвянето на рибата. Едва тогава, готвачът може да започне работа в суши бар. УАУ! Това се казва да си Мастър суши готвач! 🙂

Виж тук нашите най-добри суши специалитети – www.promo.bgmenu.com/sushi-sofia