Пица, Пицаа.. Пииииииица!

Пицата успешно стана част от нашето забързано ежедневие. Тя се яде по всяко време на деня и нощта. Точно така, дори и за закуска – 36% от хората смятат, че именно вкусна топла пица е перфектната закуска.

пица

Модерната пица е била създадена в Неапол, Италия през 18-ти век или казано с други думи преди доста години. Интересното е, че началото не е била достъпна в ресторанти и се продавала само като street food. Днес обаче това не е така. Италианската пица се приготвя по различен начин в зависимост от региона с разнообразна гама от съставки и заливки.

BGmenu знае как да те заинтригува – следващите няколко факта автоматично ще те накарат да си поръчаш ароматна и топла пица от нашите италиански ресторанти:

  1. Всяка година по целия свят се продават над 5 милиарда пици, което прави средно по 15.6 пици на човек. УАУ!
  2. Октомври е националният месец на пицата в Съединените щати, но това не пречи на факта, че там 350 парчета пица се продават ежедневно на всяка секунда.
  3. Събота вечер се счита за най-популярното време за хапване и поръчка на пица. Освен това, куриерите твърдят, че жените оставят по-добри бакшиши от мъжете, така че мъже – стегнете се! 🙂
  4. Децата на възраст от 3 до 11 години предпочитат пица пред всички други храни за обяд и вечеря. Не си ли забелязъл, че на почти всеки детски рожден ден пицата задължително присъства в менюто?
  5. Най-популярният топинг в света е пеперони, така че действай – 3 клика на BGmenu.com и пицата ще е при теб за нула време!

Ако все още не си поръчал твоята любима пица, ето и малко бонус пица рекорди:

  • Най-голямата пица е направена на 13 декември 2012 в Рим естествено, къде другаде?! Кръстена е „Отавия” на римския император Октаван Август и е била с обща площ от 1,261.65 m².
  • В момента най-бързият готвач на пица може да приготви 14 пици за 2 минути и 35 секунди.
  • Румънец държи световния рекорд за изяждане на най-много пици – над 90 кг за период от една седмица.
  • Най-скъпата пица е на стойност около 2 700$ и  включва доматен сос, шотландска пушена сьомга, медальони от еленско месо, мариновани омари в най-добрия коняк и хайвер накиснат в шампанско.