Защо всички минават във веган отбора?

Несъмнено, веган тенденцията продължава да става все по-популярна. Но какво точно означава да бъдеш веган? От сигурни източници, BGmenu дава отговорите на най-големите ти въпроси.

веган

Каква е разликата между вегетарианец и веган?

Вегетарианец е човек, който не яде месо, докато веганите не ядат никакви животински продукти /мляко, яйца, сирене и др./ Веганските ястия също така не включват желатин. В действителност, повечето вегани избягват всички продукти с животински произход – не само тези, свързани с храната, но също така и да модните аксесоари и дрехи от кожа, вълна и коприна.

Така че, защо да ставаш веган?

Най-вероятно се чудиш какви причините толкова много хора по света да станат вегани. Просто е: правата на животните и околната среда. Разбира се, други просто избират да минат към веган отбора заради ползите за здравето си. Последни проучвания показват, че веганите са склонни да бъдат по-здрави, с по-нисък холестерол и по-ниско кръвно налягане, отколкото месоядците. В допълнение, при веганите риска от диабет и други болести е по-малък.

Може ли наистина отслабнеш докато си веган?

Разбира се, че веганството може да доведе до загуба на тегло, но не задължително. Разбира се, това зависи от режима и организма на всеки човек, индивидуално е. Ако се придържаш към хапване на повече зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни, боб, отколкото преди, това може би да намали калориите със сигурност. От друга страна, има така наречените ‘junk-food vegans‘, които обикновено прекаляват с чипсове, веган бисквитите и бонбони.

Така че, ако искаш да опиташ, просто го направи.

Човек трябва внимателно да помисли и да планира да стане веган. Най-малкото, защото няма да бъде в състояние да яде това, което е ял целия си живот. Нашият съвет е преди да предприемеш такъв ход да научиш повече за веганството, да пробваш няколко ястия и да използваш съвети на приятели вегани, ако имаш такива.

BGmenu разбира се е насреща и за да те стимулираме да пробваш, ти предлагаме нашите ТОП 3 любими веган ресторанта в София:

1. Soma Vital Food

soma-vitalВ Soma Vital Food можeш да се насладиш на здравословни и изкусително вкусни веган ястия, приготвени с усет към изкуството, които съчетават различни растителни храни, старателно подбрани в зависимост от сезона.

Поръчай ТУК!

 

2. Mix of Figs
Mix of Figs е изцяло веган ресторант за бързо хранене, който предлага здравословни алтернативи на традиционни български и fast foods ястия изцяло приготвени от растителни продукти. Храните се приготвят от свежи и пресни продукти, по методи целящи да запазят живата енергия в продуктите. 

Поръчай ТУК!


3. Loving Hut

Loving Hut е създаден с визията, че всички живи същества могат да живеят в мир, любов и хармония заедно. Заведението предлага пълноценна любяща храна за тялото, ума, сърцето и душата!

Поръчай ТУК!